Foto: Kristiin Kõosalu

MUAH: Britt Ressar

Modell: Polina (E.M.A)

FRIDA JÕE (20) on üks neist õnnelikest disaineritest, kes sai auväärselt žüriilt loa oma loomingut ERKI Moeshow pealaval, mis toimub 23ndal mail Noblessneri Valjukojas, avalikult esitleda. Hoiame Fridale pöialt ja soovime talle tuult tiibadesse!

Frida kommentaar: „Kollektsiooni loomine algas tegelikult juba läinud sügisel. Etnoteemaline kollektsioon oli meil sügissemestri erialaülesanne. Alguses tundus kõik etnograafiaga seonduv ääretult igav ja kulunud. Sellega meenusid vaid rahvarõivad ja lilletikand presidendiballi kleidil.

Inspiratsioonimaterjali kogudes muutus kõik aga aina huvitavamaks ja huvitavamaks. Leidsin uusi kihistusi ja vähemtuntud elemente. Kindlasti andis suure uue tõuke Heimtali muuseumis Anu Raua juures käik.

Saime muuseumi kogus ise ringi uurida ja inspiratsioonimaterjaliga tekkis vahetu kontakt. Minu jaoks osutusid kõige innustavamateks ohtralt kaunistatud titemütsid, vanad rahvajutud ja ütlemised ning selline põnev element nagu pulmatutt, mida kandsid ennevanasti pruudid, kuid mis minu kollektsioonis on saanud mitmekordsed mõõtmed. Olen püüdnud etnograafilise algega osiseid uuel ja värskel moel meie aega tuua. Minu jaoks on see teekond köitev olnud, loodan ka vaatajaile mingi elamuse pakkuda.“

_MG_6791

_MG_6755

_MG_6636

_MG_6567

_MG_6891

_MG_6902