12.05-14.05 toimub Eesti Näituste messikeskuses värvispetsialist Raija Lydecken`i raamatu “Värvivapustus” esmaesitlus, mis lihtsalt ja mänglevalt teeb Eesti naistele selgeks värvid ning annab teadmise kuidas need enda kasuks tööle panna nii, et näed alati ja igal pool vapustav välja. Värvid on kõigile tasuta!

Raamatu autor Raija Lydecken on sündinud Soomes ning üles kasvanud Kanadas. Tema sugupuu juured asuvad aga Ungaris ja Saksamaal. Peale varajast noorusaega kolis ta tagasi oma sünnimaale Soome. Värvimaailmaga kokku puutudes teadis ta koheselt, et tahab end sellele valdkonnale pühendada. Rohkem kui 10 aastat koolitas ta end järjepidevalt Londonis. Mõne aastaga kogunes tema juhtimise alla rohkem kui 50 edasimüüjat, keda ta oli treeninud värvikonsultantideks. Värvispetsialistina konsulteeris ta inimesi väga erinevatest valdkondadest. Nende seas poliitikuid, ilutegijaid, personalijuhte, disainereid, koduperenaisi ning avaliku elu tegelasi. Ta õpetas ilukoolides ning erinevate iluvaldkonnaga seotud seminaridel üle kogu Soome Vabariigi. Suur osakaal tema elus oli ka raadio- ning TV esinemistel.

Katkend raamatust:

“Tõin ärireisidelt kaasa riideid oma tütrele, kes näeb oranžis, laimirohelises ja beežis suurepärane välja. Töötades värvide ja ilu alal olen ma alati ligi pääsenud viimasele rõivamoele, kingadele, jumestusele, käekottidele ja nii edasi. Sageli peeti mu tütre rõivaid ülemäära hinnalisteks ning kommenteeriti, et kõigil pole sellist luksust endale nii tihti nõnda kalleid rõivaid lubada. Need ütlemised olid väga naljakad, sest sedasi arvavatel inimestel ei olnud aimugi, et tegelikult ostsin talle alati kõige soodsamaid riideid, mis olid lihtsalt õiget värvi! Siinkohal oli hea neile näidata, et asi pole sugugi rahas, sest me kõik peame riideid ostma nii ehk naa. Küsimus on teadmises mida ja kelle jaoks konkreetselt valida.”

Kas oled kunagi mõelnud millised värvid Sulle tõeliselt sobivad, millist värvi kleiti valida, soetanud mõne riideeseme, mille ostmist oled hiljem kahetsenud või seisnud nõutult riidekapi ees, sest midagi ei ole selga panna?

Raamatust “Värvivapustus” leiad vastused neile ja paljudele teistelegi küsimustele, mis annavad Sulle teadmise kuidas värvid enda kasuks tööle panna nii, et näed alati ja igal pool vapustav välja!

Põnevaid lugusid Eesti naistest, kelle eludele värvid on mõju avaldanud, saad lugeda  SIIT