YU Magazine andis ajakirja sügisnumbri kaanestaari konkursile avapaugu. Casting toimus 5. juunil kell 12.00-15:00 Tallinnas, aadressil Madara 20 BodyFeel stuudio ruumides. Osalema ootasime tüdrukuid ja poisse alates 16.eluaastast. Žürii moodustasid YU ajakirja peatoimejaja Marlen Mais, moetoimetaja Reila Saarmäe, stilist Alli-Liis Vandel, ilutoimetaja Raili Salvet ning fotograaf Kristiin Kõosalu. Oma hinnangu castingule registreerijate kohta andis ka E.M.A modelliagentuuri omanik Katrin Rannaväli.

Otsingu tulemusena valis žürii 9 finalisti, kes hakkavad igal esmaspäeval võistlema YU sügisnumbri kaanestaari tiitlile. Veidi üle kahe kuu kestval konkursi vältel toimuvad avalikud pildistamised, mis leiavad aset täiesti erinevates lokatsioonides. Finalistid asetatakse omanäolistesse ja väljakutset pakkuvatesse situatsioonidesse ning juba 6. juunil toimub esimene vahevõistlus Rakvere Põhjakeskuses, kus modellid saavad osaleda avalikul pildistamisel ja catwalkil. Tule kohale ja vaata kuidas sünnivad kaanestaarid!

Kokku toimub kahe kuu jooksul üheksa fotosessiooni. Finalistide eesmärk on järgmisesse vooru edasipääsemiseks oma fotole maksimaalselt hääli koguda. Esimese vahevõistluse fotod riputame üles meie kodulehele www.yu.ee juba teisipäeval, 7.juunil, misjärel läheb lahti ka esimene hääletusvoor. Oma lemmikule saad hääle anda klikkides tema pildi all nupul “hääleta”. Enim hääli saanud osalejate nimed avaldame 12.juuni õhtul. Kõige vähem hääli saanud finalist langeb järgmisel nädalal konkursist välja ega osale järgmisel fotosessioonil. Uuel pildistamisel edasipääsejate hääled nullitakse ning kõik algab otsast peale. Grande finale saab toimuma 8.augustil, mil kuulutame välja võitja.

YU ajakirja kaanestaari otsingutel löövad kaasa sellised partnerid nagu: Max Factor, Loreal, Adidas, Hyperice, kohvik Cremeria, Meigikunstnike Ühenduse Meigikool, Rakvere Põhjakeskus, Kadaka Kirbuturg, Kontaktipank, Lisa!Keelereisid ja Desiderio Design. Kaanele pürgijad pildistavad üles andekad eesti fotograafid, liikuva pildi paneb purki Georg-Sander Männik. Stiili eest vastutavad Alli-Liis Vandel ning Imbi Ilves.

YU on ajakiri, kust leiad lugusid inimestest, kes inspireerivad ning see on suunatud lugejaskonnale, kes soovib olla inspireeritud! YU toob lugejani Eesti andekate inimeste loomingu, räägib sihikindlate tegelaste spordi- ja ärisaavutustest, hoiab kursis moe- ja ilutrendidega ning soovitab nii keha-, kui vaimutoitu. Kaanestaari kampaaniaid on ajakiri varasemalt korraldanud neljal korral Facebookis. Viimati valiti kaanestaar 2016. aasta kevadnumbrisse, mille võitjaks osutus Lisett Lepik.